Ajánlattételi felhívás rendezvénytechnikai szakemberek részére

A Petőfi Irodalmi Múzeum a COVID-19 járvány hatásait felmérve megállapította, hogy a zenei “háttér iparban” dolgozó szakemberek 2020.március 12-től a mai napig jelentős bevétel kiesést szenvedtek el, amit a rendezvények elhalasztása, vagy tiltása okozott. Mivel ezen szakemberek speciális szaktudással rendelkeznek, így a szakmából való kiesésük jelentős hátránnyal járna a könnyűzenei szakmának. A fentieket felismerve a Petőfi irodalmi Múzeum saját költségvetéséből 50 millió forint keret összeget különített el a rendezvény ipari szakemberek kieső bevételeinek részbeni kompenzálására. A keretösszeget a Petőfi Irodalmi Múzeum a Petőfi Irodalmi Ügynökség Nonprofit Kft.-n (a továbbiakban PIÜ) keresztül nyújtja. A felhívás adminisztrációjában a PIÜ együttműködő partnere, a Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság Egyesület.

A felhívás rövid leírása:

A COVID-19 járvány magyarországi megjelenése és az ezt követően bevezetett azonnali kormányzati intézkedések a rendezvénytechnikai ipart – sok más ágazattal együtt – azonnal megbénította. A felhívás kiírásának időpontjában még nem tudható, hogy a rendezvényipar szereplői mikor tudnak a korábbiakhoz hasonló munkát végezni, így jelentős jövedelem ill. bevétel kiesés keletkezett.

A rendezvényeken dolgozó szakemberek jelentős része egyéni vállalkozó, illetve vállalkozás, akik más bevételi forrással nem rendelkeznek. A szórakoztatóipar másik oldalán az előadók oldaláról (elsősorban) jelentkezett az igény magasan kvalifikált technikai szakemberek igénybevételére, akik a technikai lebonyolítást magas színvonalon meg tudják valósítani. Tekintettel arra, hogy a magasabb technikai háttér munkát igénylők jelentős része amatőr, vagy feltörekvő előadó, vagy zenekar, nem áll rendelkezésükre anyagi forrás, mellyel egy magasan képzett szakember munkáját megfizethetnék. Az előadók részéről felmerült igény kielégítése céljából a PIÜ az MPRT-közreműködésével, az 50.000.000 Ft kerettel lehetővé teszi egyrészt a szakemberek foglalkoztatását, másrészt a szakemberek kiesett jövedelmének részbeni pótlását…”

További információk várhatók néhány napon belül az MPRT oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.